04
Nov
11

SEKSUALITI MERDEKA 2011 DIHARAMKAN


Aku nak ulas sikit berhubung pandangan mengenai program Seksualiti Merdeka 2011, di sini dan sepatutnya bermula semalam sehingga 13 November ini.

Terkini Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, program itu bercanggah dengan nilai budaya, adat resam, agama dan undang-undang Malaysia. Pada masa sama, Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat juga meminta pihak berkuasa mengambil tindakan keras terhadap penganjur program yang bermatlamat mengiktiraf pengamal seks songsang di Malaysia. Mereka sudah berani tanpa segan silu menuntut hak mereka diterima masyarakat. Aku rasa manusia sekarang benar-benar sudah gila. Yang menjadi kemarahan, adalah bilamana pesertanya ada dari kalangan orang Islam. Memang sudah gila agaknya.

Yang menambah kehairanannya bilamana Sister in Islam menyokong program ini dan menyifatkan tindakan polis menghalang program tersebut sebagai tindakan yang salah. Aku cuba muhasabah diri aku sendiri, barangkali semua ini terjadi ada kaitan dengan kelemahan sistem undang-undang negara kita. Sehingga golongan ini sudah berani mempamerkan sifat kebiadapan mereka.

Advertisements

0 Responses to “SEKSUALITI MERDEKA 2011 DIHARAMKAN”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


Sharing is Caring
website counter

Blog Stats

  • 72,689 hits
Advertisements

%d bloggers like this: