Archive for August, 2009

22
Aug
09

buat wallpaper dengan Photovisi

photovisi
Web dimana kita boleh membuat gambar menjadi collages atau sebagai wallpapers PC atau laptop korang. Caranya amat mudah..pilih saje template collage yg diingini kemudian klik template tersebut.Kemudian korang buleh upload gambar dari dalam pc atau dari FLICKR. Kemudian klik upload. Lepas dah upload semua. Korang klik untuk continue dan korang boleh download image korang yang korang upload tadi. Selamat mencuba.
download-800x600
Photovisi(Klik sini)

21
Aug
09

Selamat datang Ramadan 1430H

ramadhan2
Alhamdulillah sempat juga kita bertemu Ramadan untuk tahun 2009 nih. Aku pun macam orang laen gak nak mengambil kesempatan ni untuk mengucapkan Selamat Menyambut Ramadan semoga Ramadan kali ni memberi kita keberkatan dan keampunan. Insya’allah. Kepada kawan-kawan yang mengenali aku, aku nak berpesan pada diri aku dan korang juga, try yang terbaik untuk Ramadan kali ini, mana tahu tak sempat nak berjumpa Ramadan seterusnya. Takbirr!!!

19
Aug
09

Mp3 untuk dimuat turun

Sebenarnya aku tak tahu pun tentang kewujudan Wali Band ni, sampai lah 1 hari kawan baik aku Azhar yang bluetooth lagu ni kat hp aku. Kali pertama aku dengar lagu ni aku tergelak besar sebab liriknya. Aku tahu kenapa kawan aku tu kasi lagu ni kat aku. hahahha…Not bad la. enjoy.

Wali Band – cari jodoh (Download)
Rihanna ft Lady Gaga – Silly Boy (Download)
Lily Allen – Not Fair (Download)

18
Aug
09

Lagu baru Lagi..

P8180131

Aku nak kongsi lagu dengan korang. Korang sure pernah dengar band Seether kn?. Band ni biasa je macam band rock ntah apa2 yang laen tuh.
Cuma aku tertarik dengan lagu “careless whisper” yang pernah dipopularkan oleh George Michael. Waktu tu aku kecik lagi. Kalau dulu George Michael nyanyi lagu ini dengan gaya ala-ala balada, tapi kini diberi nafas baru oleh Seether. Terpulang pada korang samada suka yang asli atau yang terbaru nih.. bagi aku, aku suka lah dan aku dah save dalam iPod aku. Ada beberapa lagi lagu band Seether ni yang best2 seperti Breakdown, Fake it, Broken dll.

Careless Whisper by: Seether
I feel so unsure,
As I take your hand and lead you to the dance floor.
As the music dies…
Something in your eyes,
Calls to mind a silver screen
And all its sad goodbyes.
CHORUS:
I’m never gonna dance again,
This guilty fear I’ve got no rhythm.
Though it’s easy to pretend,
I know you’re not a fool.
I should have known better than to cheat a friend,
And waste the chance that I’d been given.
So I’m never gonna dance again,
The way I danced with you…
CHORUS
Time can never mend,
The careless whispers of a good friend.
To the heart and mind,
Ignorance is kind…
There’s no comfort in the truth,
Pain is all you’ll find.
CHORUS:
I’m never gonna dance again,
This guilty fear I’ve got no rhythm.
Though it’s easy to pretend,
I know you’re not a fool.
I should have known better than to cheat a friend,
And waste the chance that I’d been given.
So I’m never gonna dance again,
The way I danced with you…
CHORUS
Tonight the music seems so loud,
I wish that we could lose this crowd.
Maybe it’s better this way,
We’d hurt each other with the things we want to say.
We could have been so good together,
We could have lived this dance forever.
Now who’s gonna dance with me?
Please stay.
CHORUS:
I’m never gonna dance again,
This guilty fear I’ve got no rhythm.
Though it’s easy to pretend,
I know you’re not a fool.
I should have known better than to cheat a friend,
And waste the chance that I’d been given.
So I’m never gonna dance again,
The way I danced with you…

(Download)

17
Aug
09

lagu baru

lagu ni aku dengar kat dalam kereta, masa tengah sangkut dalam kesesakan jalan raya akibat hujan. Aku tak tahu la kalau korang suka atau benci. layan aje.

Jason Marz – Butterfly(Download)

Jason Marz – Try Try Try(Download)

17
Aug
09

KL hujan lagi..

hujan

Tepat pukul 5.00 petang langit Kuala Lumpur pelan-pelan menukar warnanya, sayup-sayup kedengaran desiran angin yang menganas diluar. Dari renyai-renyai hujan berubah menjadi deraian lebat sang hujan. “Aduss..KL hujan lagi” itulah yang terdetik dalam hati aku, bahkan dihati semua warga kota metropolitan. Biasalah kalau KL hujan pasti jalan raya sesak bangat dengan jentera yang berasak-rasak. Kereta pulak aku parking jauh dari pejabat, sure jalan kesana lencun. fuhh..

Tapi jauh disudut hati aku berbisik, kat Africa tu nak turun hujan setahun sekali pun payah. Kemarau sepanjang zaman. Setitik air kat sana umpama “Emas” yang begitu bernilai harganya. Itulah dugaan Allah kepada manusia untuk melihat sejauh mana manusia mampu mengucapkan perkataan “Syukur”.

17
Aug
09

Alahai H1N1..

1-face-mask1

Setelah hampir genap 12 purnama, barulah hari ini aku mula mematuk keybord meng”UPDATE” blog. Tak perlulah aku nak terangkan kenapa dan mengapa aku hilang lama, korang pun pasti tak nak tahu.

Banyak benda yang aku dah terlepas untuk memberi respon atau pandangan, tapi ada satu benda yang aku rasa masih belum terlewat untuk aku memberi komen. Iaitu bencana H1N1. Aku tak nak cakap dari mana atau punca benda ni wujud kat dunia nih. Korang semua dah tahu. Fenoma ni, betul-betul memberi impact yang amat teruk sehingga mampu meragut jutaan nyawa manusia dalam masa yang singkat. Kat Malaysia saja hari ini dilaporkan kematian terus meningkat ke 61 orang. Itu yang dilaporkan, yang tak dilaporkan hanya Allah swt yang tahu.

Sana sini kita dapat tengok orang awam memakai topeng. Sehinggakan aku dapat info yang harga mask ini mencecah rm4  satu. fuhh.. bole bikin business nih. macam goreng pisang panas. Apa-apa pun, pencegahan perlu dimulakan dari mengubati. kalau korang mula mengalami simptom selesema, batuk, demam, sukar bernafas, pening kepala, sakit tekak mungkin korang sudah dijangki virus H1N1. kajian HOSPITAL SULTAN AMINAH JOHOR menunjukan bahawa minuman segar mampu membersihkan virus H1N1. Oleh itu banyak-banyakan lah Meminum air susu dan buah. Makan makanan yang dibuat daripada buah. Adios.